Alfa Romeo

Bár sokan a műszaki paraméterek tekintetében mindig pejoratív jelzőkkel illetik, tagadhatatlan, hogy az Alfa Romeo az egyik legkifinomultabb és csinosabb autómárka a piacon.

Mi pedig most arra is kell figyeljünk, hogy szép autóink legyenek, ezért elengedhetetlen, hogy legyen a gyűjteményünkben legalább egy olasz paripa.

Ha 2018-as modellre fáj a fogunk, most két opció közül tudunk válogatni:

• Alfa Romeo Giulia
• Alfa Romeo Stelvio

Utóbbi mindenképpen kuriózum, és újdonság, hiszen az első Alfa Romeo SUV áll személyében előttünk.

Nagyobb, szélesebb és kényelmesebb, mint bármelyik elődje, csak az benne a fura, hogy nagyon magasan kell ülni.

Ellenben van benne összkerék hajtás, könnyű, mint a pihe, mert nagyrészt alumínium, súlyelosztása 50-50, szóval nagyon dinamikus kis lovacska, én mindenképpen beszereznék belőle egyet.

Ha már Alfa, akkor mindenképpen bordó, vagy maximum fekete, ez az elsődleges szempont ennek a modellnek a kiválasztásánál.

És hogy mire használnám?

Leginkább csajozásra.

Nem, nem BMW-vel mennék csajozni.

Az már lerágott csont.

Egy Alfa romantikus és elegáns, kifinomult anyaghasználatú, kellemes darab.

Leginkább egy gyertyafényes vacsorához tudnám hasonlítani, ahol a sejtelmesség és romantika varázsa elvonja a figyelmünket arról, hogy tulajdonképpen mennyire idegesítő, hogy nem látjuk egymást, meg egyébként semmit.

A felszereltségi szintek közül csak és kizárólag a legmagasabb jöhet szóba, a First Edition, mely tartalmazza a Bi-Xenon világítás csomagot, a sötétített hátsó ablakokat külső LED kilincsvilágítást, a Prémium minőségű bőrüléseket, a 8-irányban elektromosan állítható és fűthető első üléseket, melyek elektromos deréktámasszal vannak ellátva. Parkoló radar elől és hátul, tolatókamera, szuper hifi rendszer, és a 280 LE-s 2.0-s alumínium turbómotor is jár ehhez az olasz csodához.

Neked kérdéses, hogy a csapatba tennéd-e? 

© Moautohof.hu