Jaguar

Na, hát ettől teljesen el vagyok ájulva.

Mindig is szerettem a Jaguárt, de az idei szenzáció, az I-Pace teljesen kiverte nálam a biztosítékot. 

Az már nem számít szenzációnak, hogy egy autógyár előjön egy elektromos autóval, de hogy rögtön a piacvezető címre tör a minőséggel, még mindig hatalmas eredmény.

A Jaguár nem akármilyen elektromos autót hozott össze.

Hatótávja 480 kilométer a WLTP szabvány mentén történt mérések szerint, és otthoni töltéssel is 10 óra alatt maximumra tölthető az elhelyezett 2db lítium-ionos aksi.

Aerodinamikailag is egy szuper konstrukció, arról már nem is beszélve, hogy mennyire kifinomultak és szépek a formái.

A belső tere is a Jaguártól megszokott minőséget tükrözi, érintőképernyős vezérlés, és még mesterséges intelligencia által vezérelt rendszer is helyet kapott benne, a legteljesebb felhasználói élmény érdekében.

Mivel konkrétan nincsen motortér, sem üzemanyag tartály, így a hatalmas csomagtartón kívül még az elejébe is lehet pakolni, így borzasztóan praktikus a járgány.

Elektromos autó fronton pedig kuriózum, hogy -40 °C-ig használható az autó, ami azért érdekes, mert az elektromos motorok nem igen szokták bírni az ilyen extrém hideget.

Nagyon tetszik ez a kocsi, így elgondolkodtam, hogy nem csak a képzeletbeli gyűjteménybe, de valójában is beszerezzek belőle egyet.

De aztán kijózanodtam, hiszen az autó bekerülési költsége, egy közepes méretű családi ház ára, ami nyilván jelen helyzetünkben némiképp túlzás lenne.

Ettől függetlenül nagyon szeretem rajta legeltetni a szemem.

Majd pár év múlva, ha nem lesz ennyire elszállva az ára, biztosan beszerzek egyet.

Addig pedig csak beállok vele a képzeletbeli garázsomba.  

© Moautohof.hu